Olej z Pestek Malin – Mystery of Nature

42.00

Odżywczy, regenerujący, chroniący od słońca olej,  chroniący barierę hydrolipidową, przeznaczony także dla młodej i tłustej skóry. Pięknie pachnie malinami.

POJEMNOŚĆ 30 ml.
KRAJ POCHODZENIA Polska
SKŁAD INCI Rubus Idaeus (Raspberry) Seed

Pięknie pachnący olej z pestek malin stosuje się w pielęgnacji twarzy, szczególnie w przypadku cery wrażliwej, podrażnionej, alergicznej i suchej. Fantastyczne właściwości przeciwzapalne malin mogą skutecznie redukować zaczerwienienia i trądzik.

Olej z pestek malin zwiększa nawilżenie i elastyczność skóry, wspomaga barierę lipidową naskórka, oraz reguluje pracę gruczołów łojowych. Dzięki wysokiej zawartości omega-3 (ALA) oraz omega-6 (LA) wykazuje działanie antyoksydacyjne, zmniejszając skutki stresu oksydacyjnego. Witamina E występuje w oleju w postaci gamma-tokoferolu oraz alfa-tokoferolu. Wraz z flawonoidami oraz karotenoidami ma zdolność do zwalczania wolnych rodników.

W składzie oleju znajdziemy również flawonoidy oraz karotenoidy, a także niezwykle cenny kwas elagowy.  Olej działa przeciwzapalnie i łagodząco, sprzyja gojeniu i łagodzeniu rumienia posłonecznego. Wykazuje działanie antyseptyczne i lekko rozjaśniające, zabezpiecza przed szkodliwym działaniem promieni UV, chroniąc skórę przed fotostarzeniem.

Właściwości

  • przeciwutleniające, przeciwzapalne
  • odmładzające, dzięki wysokiemu stężeniu witaminy E i A
  • przeciwalergiczne
  • przyśpiesza gojenie ran, oparzeń, odmrożeń
  • reguluje wydzielanie sebum i oczyszcza pory
  • wspomaga wytwarzanie kolagenu i elastyny
  • ujędrnia
  • chroni przed słońcem

Dla kogo

Olej z pestek malin zastosować powinny osoby, które zmagają się ze skórą podrażnioną oraz skłonną do alergii. Przeznaczony zarówno dla cer dojrzałych suchych jak i problematycznych, trądzikowych. Poprzez działanie ochronne na barierę hydrolipidową wspiera naturalne mechanizmy obronne skóry.

Jak stosować

Olej z pestek malin, poza typową pielęgnacją wieczorną, można stosować pod makijaż. Po chwili od zastosowania wchłania się i zostawia jedynie delikatny aksamitny film na skórze. Olejek najlepiej  aplikować bezpośrednio na oczyszczoną, wilgotną skórę, delikatnie wmasowując. Zaleca się zamknięcie olejku kremem odżywczym. Pestki maliny można z powodzeniem stosować jako środek łagodzący podrażnienia po opalaniu, peelingach czy woskowaniu.

Olej z Pestek Malin od Mystery of Nature jest produktem naturalnym, jednoskładnikowym, bez żadnych dodatków. Pochodzi z doskonałych upraw o zrównoważonym rozwoju. Oferowany w szklanych, ciemnych butelkach chroniących przed utlenieniem wraz ze szklaną pipetą, umożliwiającą higieniczne dozowanie produktu.