Olej Jojoba – Mystery of Nature

51.00

Olej klasy Golden Grade, 100% naturalny, zimnotłoczony, nierafinowany,  odżywia, natłuszcza, nawilża, chroni barierę hydrolipidową

POJEMNOŚĆ 100 ml, Ameryka Północna
KRAJ POCHODZENIA Ameryka Północna
SKŁAD INCI Simmondsia Chinensis Seed Oil

Olej oferuje bardzo głębokie przenikanie i odnowę skóry, poprawia nawilżenie poprzez naturalną retencję wilgoci, oraz posiada wysokie właściwości odżywcze.

Jojoba przywraca prawidłowe funkcjonowanie suchej, odwodnionej i dojrzałej skórze. Dlatego stanowi doskonały specyfik nawilżający i jest idealny dla każdego rodzaju skóry (także trądzikowej lub problematycznej). Olej Jojoba pomaga leczyć podrażnione chorobowo obszary skóry, m.in: łuszczycą lub stanem zapalnym skóry. Olej zawiera kwas mirystynowy o działaniu przeciwzapalnym. Ma także właściwości przeciwutleniające. Według badań, zwiększa elastyczność skóry o 45%, redukując poprzeczne cienkie zmarszczki, a także posiada działanie antybakteryjne.

Do cery, ciała i włosów. Jest szczególnie przydatny w pielęgnacji włosów, ma działanie ochronnie, nawilża włosy przesuszone, nadaje im połysk. Jest często używany do wyrobu odżywek do włosów, kremów, balsamów, do masażu po kąpieli do pielęgnacji skóry starzejącej się.

Jojoba może też być olejem bazowym (nośnikowym) do rozcieńczania olejków eterycznych. Można go nakładać bezpośrednio na skórę i włosy.

Olej Jojoba od Mystery of Nature pochodzi z kontrolowanych zrównoważonych upraw, znajduje się w ciemnej, szklanej butelce aby przeciwdziałać utlenianiu oleju w kontakcie ze światłem, oraz posiada zamknięcie, umożliwiające higieniczne dozowanie produktu.